Vi kan hjälpa er butik att bli fräschare och mer uppskattad!

Vi ångtvättar på plats hos Er!

Enkelt miljövänligt och effektivt! Vi har med framgång testat metoden och kan både rengöra och desinficera med beprövad teknik men på nytt sätt! Vi behöver tillgång till vatten och 16 ampere 3-fas ström. När vi har ångat och rengjort får ni en dekal som visar era kunder att ni bryr er om lite mer!

Ångtvätta restaurangköket!

I ett restaurangkök finns ingen plats för kemikalier, tvätt och rengöring med ånga är det enda alternativet. Vår utrustning kan dessutom användas till fasadtvätt, rengöring av restaurangkök, simhallar, spaanläggningar, livsmedels produktion, butiker, bagerier, kundkorgar och mycket mycket mer! Kontakta oss för mer info!

Annelie Andersson, PFM Steam & Clean AB, 070-678 68 31

Kundkorgar bakteriehärdar (från DN)

Publicerat 2010-05-31 05:46 i DN

Livsmedelsbutikernas kundkorgar är rena paradiset för bakterier. Mikroorganismer från människor, läckande kött- och mejeriförpackningar och smuts från butiksgolvet gör korgarna ohygieniska.

I ett test av kundkorgar från livsmedelsaffärer i Bollnäs fick ingen godkänt som plats för säker livsmedelshantering. Testet utfördes på uppdrag av tidningen Ljusnan.

Korgarna visade sig i stort sett ha nästan samma bakterienivå som golvet i butikerna.

– Man kan konstatera att korgarna är orena. Det här måste man som kund tänka på, säger Björn Walldén, livsmedelsinspektör i Bollnäs kommun.

Det finns inga regler i livsmedelslagen om hur kundkorgar och kundvagnar ska skötas.

– Men vi har påtalat för handlare att de bör tänka på hygienen, säger Helena Skoglund, livsmedelsinspektör i kommunen.